Gelir Özet Hesabı Nedir?


Gelir özet hesabı, tüm hesapların dengelenmesi için özellikle bir hesap döneminin sonunda kullanılan geçici bir muhasebe belgesidir. Ayrıca, gelir ve gider hesaplarındaki tüm paraları birikmiş kar hesaplarına transfer etmesi de yararlıdır. Bunu yaparak, gelir özeti hesabı esasen yeni bir hesap döneminin başlaması için kitapları sıfırlar. Ayrıca, söz konusu firmanın incelenen süre boyunca kâr veya zarar mı verip vermediği konusunda bilgi sağlayabilmesi açısından da yararlıdır. Makale siparişi vermek adına içerik ajansı ile görüşme sağlamanız gerekiyor.

İşletme muhasebesi, tüm hesapların dengelenmesini ve böylece kitaplar istendiğinde para miktarının hesaplanamamasını gerektirir. Bu, şirkete giren veya çıkan şirket parasına bağlı olarak, gereken kredileri ve hesapları borçlandırmayı gerektirir. Her muhasebe dönemi sona erdiğinde, gelir ve gider hesaplarında bulunan paraların bilançoda görünecek şekilde yeniden yapılandırılması gereklidir. Bunu yapmanın bir yolu, gelir özeti hesabını kullanmaktır.
Gelir özet hesabı oluştururken ilk adım, her şeyi gelir ve gelir tablolarından kaldırmaktır. Belirli bir dönemde kazanılan tüm gelir, gelir tablosunu borçlar ve gelir özetini kredilendirerek bu geçici hesaba girilir. Aksine, gider hesabında bulunan masrafların da taşınması gerekir. Bu, tüm tutara ilişkin gider tablosunu kredilendirerek ve aynı miktarda gelir özetini borçlandırarak yapılır. Bunun gibi saha pek çok içerik için içerik ajansı ile iletişime geçin.

Bu işlem tamamlandıktan sonra, her şeyi gelir özet hesaplarından bir şirket bilançosunda bulunan birikmiş kazanç hesaplarına taşımak gerekir. İlk adım, krediler ile gelir özeti üzerindeki borç arasındaki farkı bulmaktır. Daha fazla kredi varsa, bir kâr olduğu anlamına gelir. Daha fazla borçlanma, o dönemde şirket tarafından bir kayıp yaşandığını gösteriyor.

Sonunda, bu miktar, ister bir kar isterse de bir kayıp olmak üzere, birikmiş kazanç hesaplarına girilir. Bir kayıp, gelir özet hesabının kaybolan tutar için alacaklandırılması ve birikmiş kazançların aynı miktarda borçlandırılması anlamına gelir. Bir kar elde edildiğinde, gelir özetinin çekilmesi ve birikmiş kazançların kredilendirilmesi gerekir. Bu şekilde, tüm hesaplar dengelenir ve yeni girişlerin yapılması için gelir ve gider hesapları silinir. Maliyet konusunda da içerik almak adına içerik ajansı adresine tıklayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Fiziksel Varlık Nedir?

İşlem Tarihi Nedir?

Risk Ağırlıklı Varlıklar Nedir?